perjantai 11. syyskuuta 2020

Yhteistyökumppanin esittely

Tyytyväisenä saan tässä nyt esitellä ensimmäisen yhteistyökumppanini, Tagomo Digital Oy Ltd. 


Tagomo liikkuu ja liikuttaa!

 

Tagomo Digital on yritys ja työnantaja, joka välittää henkilöstönsä hyvinvoinnista kokonaisuutena. Täällä työntekijät saavat kuukausittaisen tuen liikuntaharrastukseen ja yhdessä käydään viikoittain starttaamassa työpäivä pururadalla, futiskentällä tai vaikka uimassa, miten nyt yhdessä onkin päätetty liikkua. Tasoryhmiä on muutama, jotta kynnys osallistua olisi mahdollisimman matala. Liikunnalla on niin paljon laajempi hyvinvointia tukeva merkitys, kuin pelkästään vaikkapa painonhallinta.

 

Liikunnan mielialaa kohentava vaikutus on osoitettu lukuisissa tutkimuksissa. Säännöllisesti liikkuvat ihmiset ovat vähemmän ahdistuneita ja sosiaalisempia kuin ne, jotka eivät harrasta liikuntaa. Ihmiset, jotka harrastavat liikuntaa kolme kertaa viikossa, eivät myöskään ole niin vihaisia, kyynisiä ja epäluuloisia kuin sohvaperunat. Liikunnan masennusta ehkäisevä vaikutus on myös tunnettu. Joten liikunta ja hyvä työyhteisö edistävät hyvinvointia monella tavalla! Muun muassa nämä neljä hyvinvointiin ja onnellisuuteen liitettyä hormonia erittyvät sekä onnistumisissa työelämässä, että liikunnassa:

 

Dopamiini: Dopamiini aiheuttaa mielihyvän kokemuksia ja osallistuu tunteiden säätelyyn. Jokainen maali, voitto ja eteneminen kohti itselle tai työyhteisölle asetettua tavoitetta aiheuttaa aivoissa dopamiinipiikin. Tavoitteita Tagomolla asetetaan luonnollisesti sekä työssä että yhteisissä liikuntahetkissä.

 

Serotoniini: Serotoniinia pidetään tasapainottavana välittäjäaineena: ”tyytyväisyyshormonina”. Työyhteisöltä saatu arvostus ja kunnioitus vapauttaa serotoniinia ja luo hyvää oloa ja levollisuutta. Työyhteisöön kuuluminen, sekä esimieheltä ja työkavereilta saatava arvostus ja kunnioitus auttavat samaisen hormonin eritystä niin työssä kuin työn ulkopuolella.

 

Oksitosiini: Oksotosiini tunnetaan mielihyvähormonina, jota muodostuu mm. kosketettaessa ja halaillessa. Joukkuepeleihin kuuluu usein fyysinen kontakti, pelikavereiden halailu ja selkään taputtelu. Hikisenä tiiviissä ympyrässä pelikavereihin nojailu vapauttaa runsaasti oksitosiinia ja lisää luottamuksen- ja yhteenkuuluvuudentunnetta tiimin sisällä. Tagomolla päivittäisistä onnistumisista muistetaan työkaveria aina tiukalla halauksella tai olkaan taputuksella. Oksitosiinia vapautuu niin onnistujalla kuin onnittelijallakin!

 

Endorfiinit: Endorfiinit ovat ihmisen itsensä tuottamia opiaatteja. Niin työyhteisössä kuin joukkueessa nauraminen ja positiivinen fiilis nostattaa endorfiinitasoja. Liikunta lisää myös stressinsietokykyä. Eläinkokeissa on havaittu, että säännöllinen rasittava liikunta aktivoi aivojen kantasolut tuottamaan uusia hermosoluja. Mikä ihmeellisintä, nämä hermosolut ovat lähes immuuneja stressin vaikutuksille.

 

Joten tässä neljä ohjetta kaikille työyhteisöille hormonimyrskyjä aiheuttamaan:

 

1. Dopamiini: Asettakaa tavoitteita, joita kohti kiipeätte ja pysähtykää juhlistamaan välietappeja.

2. Serotoniini: Arvostakaa ja kunnioittakaa toisianne ja olkaa ylpeitä saavutuksistanne.

3. Oksitosiini: Koskettakaa, kiittäkää ja hymyilkää. Halatkaa aina kun mahdollista ja vaikkapa hieman pidempään kuin ehkä normaalisti tekisitte.

4. Endorfiini: Liikkukaa ja naurakaa aina kun mahdollista.

 

Koska liikunta ja urheilu on Tagomolle tärkeää ja haluamme kannustaa ihmisiä liikkumaan ja osallistumaan, teimme yhteistyösopimuksen nuoren urheilijan kanssa. Roope Rusi on 14-vuotias, urheiluluokkaa Luostarivuoren yläasteella käyvä painija Turusta. Roope on paininut nyt jo yli 10 vuotta ja kakkoslajina on painonnosto. Menestystä on tullut tasaisesti painimolskeilla ympäri Etelä-Suomea ja myös lähinaapureissa Ruotsissa ja Virossa. Roope etsi yritysyhteistyökumppaneita, koska haluaa leireillä enemmän, sillä leireillä treenivastuksia on enemmän ja monipuolisemmin, sekä uusien valmentajien mukana saa uusia painityylejä ja vaihtelevaa harjoitusta. Tagomon tuella Roope pääsee osallistumaan ainakin kahdelle kotimaanleirille seuraavan puolen vuoden aikana. Yhteistyösopimus pitää sisällään myös urheilijan suoritteen yritystä kohtaan ja Roope onkin luvannut ohjata Tagomon työntekijöille kuntopainitunteja Tagomon työhyvinvointipäivinä.


Ota Tagomon Insta seurantaan tästä!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti